Taxatie door een beëdigd register taxateur motorvoertuigen


Als notarieel beëdigd register taxateur stel ik waardebepalingen en taxatierapporten op voor auto’s, motoren/tweewielers en campers. Uw taxatierapport wordt opgesteld conform de eisen van de Stichting Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen (RETM). Ik sta ingeschreven bij de RETM onder nummer 0148 als notarieel beëdigd register taxateur motorvoertuigen voor hedendaagse en klassieke voertuigen.

Tevens sta ik ingeschreven bij Stichting VRT – Verenigd Register van Taxateurs als hedendaags en klassieke voertuigen taxateur.

De volgende waardebepalingen kan ik uitvoeren:

Een verzekeringsmaatschappij vereist een taxatiebureau wat voldoet aan gestelde eisen. Mijn taxatierapporten voldoen aan al die eisen en worden gegarandeerd geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij. Het taxatierapport wordt opgesteld conform artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. U ontvangt een uitvoerig taxatierapport inclusief uitgebreide fotorapportage in PDF via email.

Door Kattenberg Expertise uitgevoerde waardentaxaties aan oldtimers zijn geaccepteerd door het KNAC.

Is de waarde van uw voertuig niet bepaald,wordt een juiste vergoeding niet uitbetaald.

Klassiekers en oldtimers


Klassieke auto’s en motoren worden op waarde getaxeerd. Het uitgangspunt is dat de dagwaarde niet de getaxeerde waarde is.
 Klassieke auto’s en motoren worden op de bijbehorende (verzekerings)waarde getaxeerd.

direct afspraak maken?

Youngtimers en hedendaags


Youngtimers en hedendaagse voertuigen worden op waarde getaxeerd. Het uitgangspunt is dat de dagwaarde niet de getaxeerde waarde is. Auto’s en motoren worden op de bijbehorende (verzekerings)waarde getaxeerd.

Ook een WEV-opdracht (Waarde Economisch Verkeer) van een voertuig, van zakelijk naar privé of privé naar zakelijk, is mogelijk. Mijn taxatierapporten voldoen aan de eisen en worden geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij en de Belastingdienst.

Custom Cars en aangepaste voertuigen


Custom Cars en aangepaste voertuigen worden op de daadwerkelijke waarde getaxeerd. Betreffende voertuigen worden op de bijbehorende (verzekerings)waarde getaxeerd.

Camper en caravan taxatie


Campers en caravans moeten op waarde worden getaxeerd. De dagwaarde is voor campers en caravans vaak onrealistisch en onvoldoende voor een volledige schadeloosstelling. Bij campers en caravans geldt het uitgangspunt dat de dagwaarde niet de getaxeerde waarde is. Campers en caravans worden op (verzekerings)waarde getaxeerd.

Geïmporteerde voertuigen BPM


Als u een auto gaat importeren gaat u BPM aangifte doen. Om de te betalen BPM te bepalen heeft u een aantal mogelijkheden:

  • BPM berekenen op basis van de afschrijvingstabel
  • BPM berekenen op basis van de meest gunstige koerslijst
  • BPM berekenen op basis van de daadwerkelijke waarde van het voertuig door middel van een taxatierapport (tegenbewijs)

Deze BPM (tegenbewijs) berekening kan ik voor u uitvoeren. Een tegenbewijs berekening wordt uitgevoerd op basis van alle schade aan het voertuig. Alle waarde verminderende factoren worden meegenomen in de daadwerkelijke waarde vaststelling van het voertuig om de juiste waarde te bepalen. Op basis van deze waarde betaalt u nooit teveel BPM bij het importeren van uw auto, camper of motor.

Op alle transacties van Kattenberg Expertise zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing die u hier kunt inzien:

Algemene Voorwaarden