Taxatie door een register taxateur motorvoertuigen


Mijn naam is Ralph Kattenberg, ik ben een register taxateur.

Ik stel waardebepalingen met taxatierapporten op voor auto’s, motoren/tweewielers, campers en custom cars. Het taxatierapport wordt opgesteld naar de eisen van Fehac. Daarnaast sta ik ook ingeschreven bij Stichting VRT (Vereniging Register Taxateurs) en KNAC (Koninklijke Nederlandse Automobiel Club).

Een verzekeringsmaatschappij stelt eisen aan een taxatiebureau. Met mijn registratie bij zowel de NIVRE, FEHAC, VRT,  en KNAC voldoen mijn rapporten altijd aan de eisen van de maatschappijen. Mijn taxatierapport wordt dus gegarandeerd geaccepteerd door uw verzekeringsmaatschappij. Mijn taxatierapporten worden opgesteld conform Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. U ontvangt dit uitvoerig taxatierapport altijd met een uitgebreide beeldrapportage.

Met dit taxatierapport van Kattenberg Expertise heeft u altijd het juiste instrument om uw voertuig op de juiste waarde te verzekeren.

Krijgt u dan onverhoopt een schade, dan weet u zeker dat altijd de juiste verzekerde waarde voor een schadevergoeding wordt gehanteerd. En dat is fijn om te weten!

Bel of mail voor meer informatie!Intakegesprek van een half uur is gratis!

Contact

Klassiekers en oldtimers


Klassieke auto’s en motoren worden op waarde getaxeerd. Waarbij het uitgangspunt is dat de dagwaarde niet de getaxeerde waarde is. Oldtimers en motoren worden op de bijbehorende (verzekerde)waarde getaxeerd.

Youngtimers en hedendaags


Ook voor youngtimers, hedendaagse auto’s en motoren geldt dat de dagwaarde niet de getaxeerde waarde is. Ook deze voertuigen worden op de bijbehorende (verzekerde)waarden getaxeerd.

WEV (Waarde Economisch Verkeer)


Heeft u een WEV-opdracht (Waarde Economisch Verkeer)? Oftewel wilt u uw voertuig van prive naar zakelijk of van zakelijk naar prive halen? Dan wordt mijn waardenbepaling geaccepteerd door de Belastingdienst.

Bel voor een vrijblijvend gesprek!

Contact

Custom Cars en aangepaste voertuigen


Voor een ‘custom car’, waar meestal veel aan veranderd is, is het belangrijk dat het voertuig op waarde wordt getaxeerd. En dat is dan niet de dagwaarde. Ook deze voertuigen krijgen een taxatierapport gebaseerd op de reële waarde.

Bij custom cars ligt mijn passie en daar besteed ik graag tijd aan. Alleen al om de bijzonderheid en het vakmanschap.

Camper en caravan taxatie


Ook voor campers en caravans geldt vaak dat de dagwaarde geen realistische waarde is. Daarom is het belangrijk om ook deze voertuigen op de bijbehorende (verzekerde)waarde te taxeren.

Geïmporteerde voertuigen BPM


Wanneer u besluit om een auto te importeren dan gaat u BPM aangifte doen. Om de BPM te bepalen heeft u een aantal mogelijkheden:

  • BPM berekenen op basis van de afschrijvingstabel
  • BPM berekenen op basis van de meest gunstige koerslijst
  • BPM berekenen op basis van de daadwerkelijke waarde van het voertuig gebaseerd op een expertiserapport (tegenbewijs).

Wanneer u kiest voor BPM op basis van een tegenbewijs kan ik deze expertise voor u uitvoeren. Ik baseer deze berekening op basis van alle schade aan het voertuig. Alle factoren die kunnen bijdragen aan een waardevermindering van uw voertuig worden meegenomen in de berekening.

Op alle transacties van Kattenberg Expertise zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing die u hier kunt inzien:

Algemene Voorwaarden